FOTO: STEFAN JERREVÅNG Flera polispatruller befinner sig på platsen.

Uppdaterad / Publicerad på Nyhetsskrift :

Idag genomförde polisen ytterligare en sexköpsrazzia mot en adress i centrala Stockholm.

Ett flertal polispatruller gjorde ett tillslag mot en massagesalong och två personer har gripits misstänkta för grovt koppleri.

En av de misstänkta är en polis.

I torsdags slog polisens människohandelssektion till mot en lägenhetsbordell på en adress på Östermalm där elva personer greps misstänkta för sexköp. Under måndagen genomförde man en ny sexköpsrazzia på en adress i centrala Stockholm, något som Aftonbladet var först med att berätta.

Tillslaget var mot en massagesalong och förutom ett tiotal civilklädda poliser fanns även två polishundar på plats. Även tekniker ska ha anlänt till lokalen under eftermiddagen.

Christian Frödén, gruppchef för span på polisens människohandelssektion bekräftar att man gjort ett tillslag på platsen under dagen.

– Det rör sig om misstänkt grovt koppleri. Det är en lång tids utredning bakom det här.

Två misstänkta för grovt koppleri
Under dagen har två personer anhållits på sannolika skäl misstänkta för grovt koppleri. En av dem är en polis. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han jobba i yttre tjänst. Det gör att förundersökningen leds av åklagare vid riksenheten för internationell och organiserad brottslighet, samt av åklagare vid särskilda åklagarkammaren.

Den misstänkte polisen ska enligt uppgifter till Aftonbladet ha gripits i sin bostad tidigare idag.

En boende berättar för Aftonbladets fotograf, som var på plats vid tillslaget, att han under flera års tid reagerat på att han bara har sett män gå in på massagesalongen. Och att han upprepade gånger larmat polisen om misstänkt prostitution där.

Omfattande bordellverksamhet
Enligt Christian Frödén handlar det om en omfattande bordellverksamhet som pågått i lokalen. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska polisen ha haft span på massagesalongen sedan i vintras.

– De har gjort en betydande vinning på andra människor. För oss är det viktigt att det inte bara blir en fråga om en känd person som köpt sex. Vi kämpar för de utsatta kvinnor som är offer i den här människohandeln, säger han.

Tillslaget är en del i en större insats mot människohandel, sexköpshandel och sexualbrott.

Anna Sjögren, Jamshid Jamshidi, Sophie Tanha

aftonbladet.se