HANS MOSESSON
HANS MOSESSON Ålder: 75. Gör: Skådespelare. Bor: I Brottkärr, sydväst om Göteborg. Familj: Carola Pfeiffer Mosesson, 60. Sönerna Måns, 37, Jonas, 34, Fabian, 30. Aktuell: Relationskomedin ”Sjölyckan” på TV4.

Uppdaterad / Publicerad på Nyhetsskrift :

Just nu möter vi Hans Mosesson i komediserien ”Sjölyckan”, där han hittat kärleken i smågiftiga Marianne Mörck. Privat lever skådespelaren med hustrun Carola. Under åren som ”Ica-Stig” renoverade han parets hus. I dag har svinstian blivit en välskött 1800-talsgård med sjöutsikt.

Hans Mosessons bästa…
…söndag:
– Den börjar med en god frukost som min fru har gjort med smoothie, frukt och ingefära. Och så ett kokt ägg, yoghurt, kefir och rostat bröd. Sedan ger vi oss ut på promenader på uppåt en mil runt Göteborg. Jag har hittat en bok, där en människa samlat ett antal promenadvägar. Det är fantastiskt vackert att gå mellan Stenkullen och Floda längs Säveån. Andra ställen är Vallda Sandö eller skogarna i Härryda och Landvetter. Efteråt vill jag nästan ta en liten tupplur hemma. Därefter är det dags att tänka på middag. Jag stänger gärna in mig i köket och gör en gryta. Boeuf Bourguignon med rökt bogfläsk tycker jag mycket om. I bästa fall tittar vi på en trevlig film på kvällen.

…hälsa:
– Den är bra, tycker jag. Dumt nog har jag varit rökare i livet och lyckats få till lite kol, men det lever jag med. Jag försöker hålla värsta förruttnelsen borta genom gå på gym ett par gånger i veckan. Just nu lever jag lite isolerat på grund av coronan. Jag är ju i den åldern.

HANS MOSESSON
Ålder: 75.

Gör: Skådespelare.

Bor: I Brottkärr, sydväst om Göteborg.

Familj: Carola Pfeiffer Mosesson, 60. Sönerna Måns, 37, Jonas, 34, Fabian, 30. Aktuell: Relationskomedin ”Sjölyckan” på TV4.

…missförstånd:
– Det är vanligt att folk tror att jag jobbar på Ica i verkligheten. De kan fråga vad något kostar eller var vetegroddarna ligger. Det är lite läskigt vilket genomslag en reklamfilm kan ha och vilka missförstånd det kan bli.

…serien ”Sjölyckan”:
– Det är en småputtrig serie om en familj i skärgården som bjuder på mycket igenkänning. I och med att det är ett arvegods, som Berndts farfar köpte, är det en källa till mycket konflikter. Alla vill ha det på sitt sätt. Min karaktär Berndt är ju en 40-talist. Han är lite trubbig och har han en gång bestämt sig för något är det det som gäller. Att Berndt träffat en ny kärlek är honom väl unt. I först omgången av ”Sjölyckan” sörjde han sin fru som gått bort. Nu visar det sig att relationen med hustrun kunde varit bättre, om man säger så. I bästa fall får han uppleva det med Söderbergskan, som görs av Marianne Mörck. Jag tycker väldigt mycket om henne. Hela tiden är det dräpande repliker. Hon är lite smågiftig, man får se upp.

…likheter med Berndt i ”Sjölyckan”:
– Jag är väl inte likadan, men jag är lite pysslig, målar och hamrar, vilket Berndt också gör. Min pappa var händig och byggde om och till en sommarstuga på Öland. Då var jag inte gammal, men jag lärde mig genom att titta på och hugga in litegrann.

…glädjepiller:
– Det är en god calvados till kaffet. Den tar jag tar i min fåtölj efter en god middag.

…kärleksminne:
– Resultatet av ett slags kärleksminne blev min första son. Jag blev pappa ganska sent och var 39. Jag hade hunnit längta lite, men det hade aldrig blivit något. Plötsligt så blev jag och min hustru Carola gravida, vilket var överraskande, fantastiskt och helt makalöst. Han föddes lite tidigt och fick ligga kvar några veckor på sjukhuset. Det var verkligen stor lycka. Sedan kom två söner till.

…svinstia:
– Vi bor på en gård från mitten av 1800-talet. Jag och Carola hittade en annons i tidningen. Båda hade noterat stället när vi åkte ut till Amundön. Här gick hästarna ut och in och man ser vattnet 100 meter bort. Nu har vi bott här i 35 år, permanent i tolv. Vi renoverade oss igenom huset 2005 till 2008. Ett par veckor varannan månad gjorde jag jobb för Ica. Däremellan renoverade jag nästan dagligen. Det var tveklöst härligt!

…ålder:
– Jag trivs ganska bra. I sommar fyller jag 76 och de senaste åren har jag börjat acceptera min ålder. Tidigare har jag känt att ålder bara är siffror och inte sett åldrandet. Hustrun är 60. Hon är ledare på Friskis & Svettis, springer och håller i gång varenda dag. Hon är i toppform.

– Där kan känna mig lite akterseglad. Att inte kunna hänga med lika snabbt ute i skogen är tråkigt. Carola får gå lite före, jag kommer ju så småningom.

ÅSA GÖRNERUP

Källa: expressen.se

  • Kommentera artikeln
  • Här nedan behöver du logga in först via din Facebook för att skriva en kommentar. Visa respekt för andra och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.