L'équipe: (P. Bona/Presse Sports)

Uppdaterad / Publicerad på Nyhetsskrift :

FOTBOLL
Zlatan Ibrahimovics staty blir kvar i Malmö.

Det beslutet har nu tagits.

Framöver ska placering bestämmas.

– Problematiskt, säger kommunalråd Frida Trollmyr (S).

Under måndagen kom kommunstyrelsens arbetsutskott i Malmö fram till att förslaget om en flytt tillbaka till Stockholm för den vandaliserade Zlatan-statyn inte är aktuellt. Utan den blir kvar i Malmö.
– Det är en donation vi har fått, och statyn symboliserar den idrottsliga gärning Zlatan har gjort för Malmö, säger Frida Trollmyr (S), kultur- och fritidskommunalråd i Malmö till Sportbladet.
”Den ska upp igen”
Förslaget, som kommunstyrelsen ska rösta om i juni, innebär att kultur- och fritidsnämnden samt tekniska nämnden ska utreda en framtida placering av skulpturen och sedan återkomma till kommunstyrelsen i höst.

– Det var problematiskt med placeringen vid stadion, det kommer att bli en annan placering. Den ska upp igen, vi får se var.

Då ni väljer att ha kvar den i Malmö – hur ser ni på att en vandalisering kan inträffa igen?

– Den risken finns, men jag vill vädja till människor att respektera konstverket. Vi kommer göra allt vi kan för att garantera säkerhet för statyn.

Emil Eiman Roslund
Aftonbladet

Läs mer på aftonbladet.se

  • Kommentera artikeln
  • Här nedan behöver du logga in först via din Facebook för att skriva en kommentar. Visa respekt för andra och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.