Senaste uppdatering :

FOTBOLL
Zlatan Ibrahimovics staty blir kvar i Malmö.

Det beslutet har nu tagits.

Framöver ska placering bestämmas.

– Problematiskt, säger kommunalråd Frida Trollmyr (S).

Under måndagen kom kommunstyrelsens arbetsutskott i Malmö fram till att förslaget om en flytt tillbaka till Stockholm för den vandaliserade Zlatan-statyn inte är aktuellt. Utan den blir kvar i Malmö.
– Det är en donation vi har fått, och statyn symboliserar den idrottsliga gärning Zlatan har gjort för Malmö, säger Frida Trollmyr (S), kultur- och fritidskommunalråd i Malmö till Sportbladet.
”Den ska upp igen”
Förslaget, som kommunstyrelsen ska rösta om i juni, innebär att kultur- och fritidsnämnden samt tekniska nämnden ska utreda en framtida placering av skulpturen och sedan återkomma till kommunstyrelsen i höst.

– Det var problematiskt med placeringen vid stadion, det kommer att bli en annan placering. Den ska upp igen, vi får se var.

Då ni väljer att ha kvar den i Malmö – hur ser ni på att en vandalisering kan inträffa igen?

– Den risken finns, men jag vill vädja till människor att respektera konstverket. Vi kommer göra allt vi kan för att garantera säkerhet för statyn.

Går det?

– Ja, det förutsätter jag.

På Turning Torso, kanske?

– Lägg fram det förslaget.

Läs mer på aftonbladet.se

  • Kommentera artikeln
  • Här nedan behöver du logga in först via din Facebook för att skriva en kommentar. Visa respekt för andra och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.

    Kommentera artikeln