Bild: fratmat.info / kraftiga regnoväder i Elfenbenskusten mellan 18 juni och 18 juni 2020: Flera personer saknas, tio döda

Uppdaterad / Publicerad på Nyhetsskrift :

Anyama- De kraftiga regnen som drabbade Abidjan och dess förorter har lämnat tio personer döda i staden Anyama. I början av dessa kraftiga regnar registrerade staden Abidjan en död, en ung flicka i Abobo-kommunen. De kraftiga regnen som föll på distriktet Abidjan onsdagen den 17 juni till torsdagen den 18 juni 2020 orsakade ett jordskred i Anyama.

I själva verket befann sig invånarna i distriktet “Derrière-rails” väcka fångar i vattnet. Den preliminära bedömningen, som utarbetats av den nationella polisen, rapporterar ett dussin döda och många materiella skador. Jordskredet förstörde många hem. Omöjligt att komma åt Abidjan.

Beläget 10 km från Abidjan är Anyama en del av det som kallas Greater Abidjan med en befolkning på nästan 150 000 invånare.

Källa: Fraternité Matin

Aftonbladet rapporterade också:
Skred i Elfenbenskusten krävde 13 liv

Tretton människor har omkommit och flera saknas sedan ett skred inträffat i en förort till storstaden Abidjan i Elfenbenskusten.

Omkring 20 hus krossades eller sveptes i väg av skredet, som utlöstes efter kraftiga regnoväder.

Regnsäsongen i regionen inleddes i maj och varar normalt fram till slutet av juli.

Abidjan har omkring fem miljoner invånare.

Läs nyheter om Elfenbenskusten och världen på franska ivorian.net/actualites