google maps

Uppdaterad / Publicerad på Nyhetsskrift :

Oppositionsledare i Elfenbenskusten gripen

Åklagare i Elfenbenskusten anklagar en oppositionsledare för att ha spritt rykten som ledde till upplopp under viruskrisen i landet. Etienne Daipo N’Ponon, generalsekreterare i den oppositionella paraplyorganisationen EDS, greps i måndags enligt åklagarmyndigheten i landets största stad Abidjan.

Etienne Daipo N’Ponon anklagas för att tillsammans med nätaktivisten Francois Ebiba Yapo ha eggat människor att förstöra ett center i Abidjan mot spridning av coronaviruset, vilket ledde till ett upplopp i början av april.

Yapo greps i början av maj anklagad för att ha skadat “nationellt försvar och allmän ordning” efter “flera publikationer av falska nyheter på sociala nätverk”.

Utredningen av Yapo ledde till gripandet av N’Ponon, enligt åklagarna.

Armand Ouegnin, ordförande i EDS, säger att anklagelserna mot N’Ponon är orättvisa och del av en skrämseltaktik av regeringen inför presidentvalet i oktober.

TT
Källa: aftonbladet.se

  • Kommentera artikeln
  • Här nedan behöver du logga in först via din Facebook för att skriva en kommentar. Visa respekt för andra och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.

    Kommentera artikeln