Regeringskansliet - delmos.se

Uppdaterad / Publicerad på Nyhetsskrift :

Regeringen har idag beslutat att utse Anders Kessling till ny direktör för Delegationen mot segregation (Delmos). Kessling är idag tillförordnad direktör för Delmos.

Anders Kessling är sedan i februari i år tillförordnad direktör för Delmos. Tidigare har han varit departementsråd på regeringskansliet och statssekreterare med ansvar för etablering av nyanlända hos arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson.

– Anders Kessling har en bred och gedigen erfarenhet av den statliga förvaltningen. Jag är glad att Delmos nu ges långsiktiga och stabila förutsättningar att bedriva myndighetens viktiga verksamhet med att minska och motverka segregation, säger Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation.

Delmos inrättades den 1 januari 2018. Myndigheten ska genom ett sektorsövergripande arbete bidra till att öka de långsiktiga effekterna av insatser för att minska och motverka social och ekonomisk segregation på nationell, regional och lokal nivå. Detta omfattar insatser för att förbättra situationen i områden med socioekonomiska utmaningar och motverka strukturella orsaker till segregation.

Anders Kessling tillträder som direktör den 1 juli 2020. Förordnandet gäller under sex år.

Nicole Goufas
Pressekreterare hos jämställdhetsminister samt minister
med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation Åsa Lindhagen

Arbetsmarknadsdepartementet