Poliser patrullerade utanför Colosseum i Rom när besöksmålet öppnade igen efter över två månader. Bild: Domenico Stinellis/AP/TT

Uppdaterad / Publicerad på Nyhetsskrift :

Lagom till sommarsemestrarna öppnar Italien sina gränser på onsdagen. Besökare från alla EU-länder samt Storbritannien är välkomna att resa in i landet utan att behöva sitta i karantän. Förhoppningen är att turismen ska hjälpa till att bygga upp ekonomin, som har drabbats hårt sedan landet stängde ner på grund av coronapandemin.

Populära turistattraktioner som lutande tornet i Pisa och Colosseum i Rom har redan slagit upp portarna för besökare. Italienska Alessandra Grimaldi fanns i den grupp om 14 personer som var först in när amfiteatern i Rom öppnade igen i måndags.
– Vi är den vackraste staden i världen. Och nu har vi möjlighet att besöka platser på ett annorlunda sätt, vi är så få här nu så vi kan njuta mer, säger hon till The Guardian.
Men snart kan folkmyllret alltså vara tillbaka på gatorna i Italien, som vanligtvis brukar välkomna över 60 miljoner utländska besökare om året.

TT

Hitta artikeln på sydsvenskan.se

Kommentera artikeln