Foto:Naina Helén Jåma/TT

Publicerad på Nyhetsskrift :

Lena Hallengren drabbad av bröstcancer – fortsätter jobba under behandlingen

Socialminister Lena Hallengren (S) har fått bröstcancer. För en månad sedan opererades hon och snart ska hon inleda behandling med cellgifter.
”Jag mår faktiskt väldigt bra, men jag inser att cellgiftsbehandlingen kommer att påverka kroppen”, säger Lena Hallengren till TV4.

TT

Kommande vecka inleder hon cellgiftsbehandlingen, som kommer att pågå under våren.

Som planen ser ut nu tänker hon fortsätta att jobba som socialminister under behandlingen – en ministerpost som är helt central under pandemin.

”Min uppfattning är att det här kommer att gå att kombinera. Men om det inte gör det, får jag förstås fundera på om jag behöver vara sjukskriven. Den möjligheten finns för ett statsråd. Men man är antingen sjukskriven på heltid eller inte”, säger hon.

Lena Hallengrens chef, statsminister Stefan Löfven (S), säger i en kommentar:

”Lena Hallengren har det senaste året slitit stenhårt och jobbat dygnet runt för att hantera coronapandemin. Hon har synts på pressträffar, i intervjuer, gjort digitala besök runt om i landet och visat stor klokskap och skicklighet under en svår tid för vårt land.”

”Allvarliga sjukdomar som cancer kan drabba vem som helst. Men Lena Hallengren kommer att fortsätta som Sveriges socialminister under den tid som hon får behandling”, fortsätter Löfven

Just nu finns ingen tilltänkt vikarie, enligt Hallengren.

”Den frågan är inte aktuell. I dagsläget finns inga sådana planer”, säger hon.

Även Stefan Löfven är inne på samma linje.

”Om hon inte kan närvara vid ett regeringssammanträde ersätter någon annan minister henne. Vi har ett bra system för detta. Hon deltar i arbetet inför besluten precis som vanligt”.

TT

Dagens industri

Kommentera artikeln